Vi hylder alle danske kvinder

Kvinde er kvinde værst. Sådan lyder det tit, når man hører om venindegrupper, der rotter sig sammen mod andre kvinder, leger moral- og tøjpoliti over for hinanden eller når feminister flår hinanden på de sociale medier. 8. marts handler om søstersolidaritet og kvindekamp, og vi trænger virkelig til at gøre fælles front. Vi mener at det er på tide med skulderklap til frontkæmperne. Derfor har vi lavet en liste over kvinder, som fortjener hyldest og et stort skulderklap!

Af Ayan Mouhoumed // Fotocollage af Liv Bang

Den modige løvinde

Debatløvinden, der brøler, uanset hvor mange gange hun bliver kaldt for luder på de sociale medier. Hun er nemlig en stolt og mægtig løvinde, der ikke giver op, når debatten bliver ubehagelig eller decideret modbydelig. Med rank ryg, fakta og intellektuelle konklusioner tager hun kampen mod social uretfærdighed op.

Den drømmende kunstnertype

Denne type har en drømmende tilgang til livet og et visuelt overblik. Gennem sin kunst forsøger hun at skabe fred og harmoni i verden. Men lad dig ikke narre, for denne kunstnertype går sandelig også mod strømmen for at sætte en dagsorden. Hendes kunst vil gerne provokere og få tilskueren til at reagere.

Historiefortælleren

Historiefortællerens mission er, at fortælle sine medmennesker, hvordan verden hænger sammen. Fortællingerne handler bl.a. om at man kan være dansk på sin egen måde, og at danskheden ikke blot hænger sammen med en bajer og rød pølse. Denne type vil også gerne fortælle, at man ikke nødvendigvis er undertrykt, fordi man har tørklæde på eller muslimsk baggrund.

Feministen

Uanset om de er Mette Fugl-feminist eller Twerk Queen-feminist, så kæmper alle disse kvinder om retten til at være sig selv. Kald bevægelsen 1., 2., 3. eller 4. bølgefeminisme, we don’t care, så længe disse kvinder ytrer sig. De kæmper kampen på de sociale medier og IRL. De tier ikke, siger deres mening og er til tider rapkæftede, uanset hvad de får smidt i hovedet. Denne gruppe rummer både hende, der dukker op til demo’erne, hende der twerker og hende, der skjuler sit smukke hår.

Jeg er bare mig selv-typen

Denne kvindetype med rødder udenfor Danmarks grænser passer sit arbejde eller studie og føler ikke, at hun har behov for at ytre sig – og det er også helt i orden. Der er alligevel en masse andre, som ytrer sig. Hun er typen, der i mainstream-medierne bliver kaldt for “det gode eksempel”, fordi hun har brudt med den negative sociale arv. Hende, der har det ekstra overskud og laver frivilligt arbejde uden at skilte med det.

Vores hyldest-liste kunne sagtens fylde flere sider med forskellige slags danske kvinder. Vi hylder ikke kun dem, der har overskud, men også de tavse kvinder. Kvinder, der lever med psykisk og fysisk vold, kvinder, som hver dag frarøves deres ret til egen krop og kvinder, der kæmper for at komme tilbage på rette spor.

Vi tager hatten af for jer alle sammen og håber, at vi kan stå sammen på trods af vores forskelligheder.

Go’ kampdag!

PS: Brug vores hashtag #danskekvinderkommeriallefarver på Instagram, og vær med til at hylde ALLE danske kvinder!

 

Comments are closed.