UPSIDE-DOWN ÆBLEKAGE

UPSIDE-DOWN ÆBLEKAGEDet regner mere, og dagene bliver endnu kortere og køligere. Alt dette giver anledning til en masse hygge indenfor i varmen med familien eller veninderne. Og hvad er det bedste, når man skal hygge, end en lækker nybagt æblekage, som er inspireret af de flotte efterårsfarver og stemning. Desuden er det også den tid på året, hvor de danske æbler er bedst, nemlig i efteråret, så hvorfor ikke udnytte æblerne i kagebagning.

Af Zeynab Hassoon

Vi har valgt at give jer en super nem opskrift, på en kage, som blander det bedste fra begge verdner, da den både består af en luftig og krydret kage og en himmelsk topping af karamelliserede æbler med kanel. Denne lækre kage hedder en upside-down eller omvendt æblekage og her er opskriften:

Ingredienser:

Kagen:

2 æg

1 ¾ dl sukker

1 tsk. vanillesukker

1 dl mælk

1 dl rapsolie

3 dl hvedemel

1,5 tsk. bagepulver

1 knsp. salt

0,5 tsk. stødt kanel

0,25 tsk. stødt ingefær

1 knsp. revet muskatnød

Æbleblandingen:

2 æbler

3 spsk. brun rørsukker

0,5 tsk. kanel

Sådan gør du:

1. Forvarm ovnen ved 275 grader og beklæd en rund kageform (ca. 21 cm) med bagepapir.

2. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Læg æblebådene i en skål og bland dem med rørsukker og kanel. Stil derefter skålen til side.

3. I en anden skål piskes æg, sukker og vanillesukker lyst og luftigt med en elektrisk håndmikser i 3 min.

4. Derefter tilsættes olie og mælk, og der piskes igen i 1 min.

5. Til sidst tilsættes mel, bagepulver, kanel, salt, ingefær og revet muskatnød  til æggeblandingen, og det hele piskes stille og roligt med et piskeris til en ensartet dej.

6. Kageformens bund pensles med 1 tsk. smeltet smør. Derefter anrettes æblebådene i bunden af kageformen, og kagedejen hældes over æblerne.

7. Ovnen skrues ned til 180 grader, og kagen stilles i ovnen på den rille, som er under midten.

8. Kagen bages ved 180 grader i 25-30 min. eller indtil der ikke hænger dej på en tandstik, når den stikkes i kagen.

9. Når kagen er færdigbagt, tages den ud af ovnen og lades køle af. Derefter vendes kagen på en tallerken, skæres og serves.

Comments are closed.