Mini cheesecake med mango topping

mini cheesecake

Cheesecake er for tiden blevet en rigtig populær kage, og mange leder efter den perfekte opskrift eller den bedste cafe som sælger denne her lækre kage. Cheesecake fås i forskellige smagsvarianter, solbær, mango, pistacie, hindbær, Oreo og mange forskellige og kreative smagsvarianter kommer til hver dag. Det er helt op til en selv, hvilken smag, ens cheesecake skal have. Desuden er der også forskellige måder, man kan lave cheesecake på, da alt efter hvilken cheesecake man laver, så kan den både være bagt i ovnen eller ikke bagt.

Af Zeynab Hassoon

Her i Ethniqa har vi valgt at give jer en opskrift på en lækker og nem bagt cheesecake med mango topping og blåbær, som vil få jer i rigtig forårshumør.

Ingredienser:

Bund:

125 g digestive kiks

60 g smør

1 spsk. sukker

1 tsk. revet citronskal

Fyld:

300 g flødeost (25 % fedtindhold)

130 g sukker

2 tsk. vanillesukker

1 spsk. citronsaft

2 tsk. revet citronskal

40 g mel

1,25 dl creme freiche (18 % fedtindhold)

Topping:

1 spsk. sukker

30 g vanillebuddingpulver

2,5 dl mangojuice

saft af 0,5 citron

Pynt:

Blåbær

Sådan gør du:

  1. Knus digestive kiks og læg de knuste kiks i en skål.
  2. Smelt smørret.
  3. Bland 1 spsk. sukker, citronskal og de knuste kiks sammen.mini cheesecake 4
  4. Hæld smørret og kiksblandingen og bland det hele godt sammen.
  5. Sæt 12 muffinforme i en cupcakeplade
  6. Fordel kiksblandingen i de 12 muffinforme og tryk kiksblandingen godt sammen med bagsiden af en ske.
    mini cheesecake 6
  7. Stil derefter kiksbundende i køleskabet.
  8. Tænd ovnen og forvarm den ved 275 grader
  9. I en skål piskes flødeost, vanillesukker, 2 æg og flormelissen godt sammen.
  10. Derefter tilføjes citronskal, citron saft og creme freiche til osteblandingen og det hele piskes godt sammen.
  11. Hæld nu melet i osteblandingen og pisk godt til alle ingredienserne er blandet godt sammen.
  12. Tag kiksebundende ud af køleskabet og fordel osteblandingen over bundende.mini cheesecake 14
  13. Skru ned for ovnen til 160 grader og sæt kagerne ind i midten af ovnen og bag dem i 20 min. ved 160 grader eller til de er faste men ikke brune.
  14. Når kagerne er færdigbagt tages de ud af ovnen og lades køle helt af i ca. 40 min.
  15. Efter de 40 min. så hældes citronsaft, mangojuice, sukker og buddingepulveret i en lille gryde.
  16. Sæt gryden over varmen og pisk alle topping ingredienserne godt sammen ind til blandingen begynder at boble og får en tykkere konsistens.
  17. Gryden tages af varmen og mangoblandingen hældes i en skål og lades køle lidt af.
  18. Derefter fordeles 1 spsk. mango topping på hver kage.
  19. Kagerne pyntes med blåbær og lades køle af i ca. 30 min. Derefter sættes kagerne i køleskabet i 3 timer.
  20. Når kagerne er helt afkølet efter 3 timer kan de nydes.mini cheesecake 16

46 Comments on Mini cheesecake med mango topping

  1. 15. marts 2018 at 1:59 (5 måneder ago)

    Great info. Lucky me I found your blog by chance (stumbleupon).
    I have bookmarked it for later!

    Svar

45Pingbacks & Trackbacks on Mini cheesecake med mango topping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *