MIN FUCKING SEJE LILLESØSTER

klumme2Vi er alle en del af forskellige relationer, der skal passes og plejes. Det kan være relationen til vores kollega, veninde, søster eller nabo. Det kan være svært at finde tid til alle de forskellige relationer vi er en del af, og man kan nemt blive ramt af en ordentlig omgang skyldfølelse.

Af Ayan Mouhoumed

Man skal passe på, at man ikke tager relationen til en person for givet, og man skal gøre en dyd ud af ikke at forsømme forholdet.  En af de relationer jeg har taget for givet er forholdet til min lillesøster.

Ying og yang

Min søster er 29 år og min komplette modsætning. Hun er meget mere moden end jeg. Det er som om hun har en gammel sjæl med tasken fuld af erfaringer, som hun kan trække på.

Hele livet i gennem har jeg følt at vi er forskellige, og har derfor tit tænkt over om vi overhovedet er familie. Hvordan kan vi have samme forældre, samme opvækst i det samme miljø og så alligevel ende med at være så forskellige?

Da vi var yngre troede folk, at min søster og jeg var tvillinger. Mange kiggede forbavset på os, rystede på hovedet og sagde “Ja, men I ligner hinanden så meget – I taler endda på samme måde”. Min søster og jeg kunne ikke se det, for vi ligner bestemte ikke hinanden. Jeg er mørkere end hun er og har altid haft et mere rundt hoved end hende. Desuden har jeg altid haft lidt mere kød på hofterne.

Jeg er den skødesløse og kreative type, mens hun er den forsigtige og traditionelle modertype. Hun elsker at lære hoyos (mor på somali) madopskrifter, mens jeg bare tænker “Ja ja..jeg skal nok lære det….inshallah”. Jeg hader at sidde på skolebænken, fordi jeg har en masse krudt i røven og bare vil ud i den “virkelige verden”, mens hun derimod elsker at suge viden til sig. Jeg var en nørd uden venner, da jeg var teenager, mens hun var omringet af en masse veninder. Hun har altid været meget smilende, mens jeg har været det modsatte.

Hvem er ældst?

Det kan godt være at jeg er fire år ældre, men jeg føler virkelig at hun burde få titlen som storesøster i stedet for lillesøster. Jeg tror jeg har det på denne måde, fordi hun virker så moden og ansvarsfuld. Hvis man ikke kender os, så kan man måske komme i tvivl om, hvem der er ældst. Jeg har flere gange fået sætningen “Jeg har lige mødt din storesøster”  smidt i hovedet, hvorefter jeg med et stramt smil har svaret “Hvad…nåh…du mener min lillesøster”. For selvom det har naget mig i lang tid, at folk ikke kunne kende os, så har jeg endelig accepteret det. Det er sgu i orden, hvis de tror hun er ældst.

Så vidt jeg ved, så står der ingen steder at storesøsteren skal have mere viden eller være en bedre kok end lillesøsteren. Det betyder ikke, at jeg har fejlet i min rolle som storesøster bare fordi hun altid har været bedre end mig til husholdning og studier. Faktisk synes jeg, at det er dejligt at min søster er mere moden end jeg, for så kan hun hjælpe mig, når jeg har brug for det. Jeg har aldrig haft en storesøster, så nu er hun min “store” lillesøster – sejt, ik’?

Når jeg har brug for hendes hjælp, så slipper hun (som regel) alt hvad hun har i hænderne. Det kan godt være at jeg skal overbevise hende og kaste søsterkortet på bordet. Den kender I ik’? Der hvor man sender dådyrblikket, som man ved ens søster ikke kan modstå og siger “Kom nu, du er min søster og jeg ville gøre det samme for dig”. Kortet virker altid, og tak Gud for dette.

Hvis hun har brug for hjælp, så rydder jeg også min kalender uden tanke på hvad jeg mon får ud af det. Hun er min søster og når hun kalder, så kommer jeg løbende.

Nu hvor jeg tænker over det, så skylder jeg hende en million tjenester, som jeg ikke engang har takket hende ordentligt for. Jeg har ikke fået sagt tak for hjælpen, tak for støtten, tak fordi hun har min ryg eller tak fordi hun altid bærer over med mig. Jeg kan virkelig godt være en bitch en gang i mellem, især når jeg er stresset, men det forstår hun. Hun ved at det ikke er personligt, når jeg skælder hende ud. Hun ved også, at det ikke er med vilje, når jeg glemmer at takke hende.

klumme3

Er det ikke underligt, at man glemmer at takke de personer, der fortjener det mest?

Jeg vil lære at påskønne min søster noget mere. Jeg vil vise at jeg elsker hende og vil begynde at forkæle hende. Vi opfører os nogle gange som hund og kat, og der kan gå flere dage uden at vi snakker med hinanden, men når en af os, har slugt vores stolthed, så er det som om intet er hændt. Så kommer de tilfældige sms’er væltende og opkald om, hvad hun har oplevet i toget eller hvad jeg har oplevet på studiet.

Tænk at min lillesøster er en voksen kvinde, og at hun har så meget ansvar på jobbet. Jeg ved godt at det lyder som en kliché, men hun har faktisk et hjerte af guld. Gid jeg bare var en lille smule ligesom hende.

Min søster hedder Nadiya, er uddannet social- og sundhedsassistent og bliver snart socialpædadog. Hun elsker viden, hun elsker mennesker og så er hun fucking sej!

1 Comment on MIN FUCKING SEJE LILLESØSTER

  1. Watch Hentai Online Free
    14. juni 2016 at 17:34 (2 år ago)

    Hi, I would like to subscribe for this weblog to take hottest updates, so where can i
    do it please assist.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *