MAROKKANSKE MANDELSMÅKAGER FAQAS

Faqas er en traditionel marokkansk betegnelse for småkager, der ligner de italienske cantucci mandelsmåkager, som man tit får på cafeer sammen med ens kaffe. Den marokkanske version smager dog meget bedre.

Af Zeynab Hassoon

Faqas er en traditionel marokkansk betegnelse for småkager, der ligner de italienske cantucci mandelsmåkager, som man tit får på cafeer sammen med ens kaffe. Den marokkanske version smager dog meget bedre.

Disse småkager laves i forskellige smagsvarianter, men vi har valgt at give jer opskriften på den traditionelle Faqas med sesam, mandel og fennikelfrø smag. Faqas bliver lavet til festlige lejligheder i Marokko som fx i Eid eller til bryllupper. Disse smagfulde småkager serveres her med marokkansk grøn mynte te, og denne kombination smager himmelsk. Derfor vil vi også anbefale, at du nyder din hjemmebagte Faqas med et glas grøn mynte te, da det vil give dig en hel fantastisk og eksotisk smagsoplevelse, som vil få dig til at føle, at du sidder på en hyggelig og lille cafe i en af Rabats snævre gyder foran vandet og nyder udsigten og den marokkanske eventyrlige stemning.

Derudover er smagskombinationen af mandler, sesam og fennikelfrø forrygende, og vil helt klart være en succes, når der skal hygges i de lange, mørke og kolde novemberaftener. Derfor er det helt klart det værd at give disse lækre og varmende småkager et forsøg, selvom opskriften har lidt mange trin, som man skal følge.

Ingredienser:

3 æg

3 spsk. smør

3 spsk. olie

1, 5 spsk. blomstervand

125 g sukker

60 g sesamfrø

1,5 tsk. fennikelfrø

100 g mandler (ikke smuttede)

0,5 tsk. vanillesukker

320 g hvedemel

0,5 tsk. bagepulver

1 knsp. salt

(2 spsk. mælk til pensling)

Sådan gør du:

1) Smelt smørret  i en lille kasserolle.

2) Varm sesamfrø og fennikelfrø på en pande i ca. 2 minutter under omrøring.

3) Hak mandlerne groft.

4) I en skål blandes æg, smeltet smør, olie, blomstervand, sukker, fennikelfrø, sesamfrø, vanillesukker, salt og mandlerne godt sammen til en ensartet masse.

5) Halvdelen af melet og bagepulveret tilsættes til de våde-ingredienser. Derefter tilsættes den anden halvdel af melet gradvist under omrøring, indtil du får en blød og lidt klistret dej.

6) Stil småkagedejen til side og lad den hvile i ca. 15 min.

7) Tænd ovnen nu på 200 grader.

8) Efter de 15 min. deles dejen i tre lige stykker. Derefter formes hvert stykke til en lang stang, som har form som et baguette brød.

9) Læg de tre kagestænger på en bradepande beklædt med bagepapir.  Pensel derefter kagerne med mælk.

10) Sæt kagerne i den forvarmede ovn og bag dem ved 200 grader i midten af ovnen i 20 minutter.

11) Når kagerne er lidt gyldne tages de ud af ovnen og stilles på en ovnrist. Dæk kagerne med et fugtigt viskestykke og en plastikpose. Lad kagerne køle helt af i ca. 5 timer eller natten over.

12) (Efter fx 5 timer, når kagerne er helt afkølet). Tænd ovnen på 190 grader.

13) Skær kagestængerne i fine skiver på ca. 1 cm. i bredde.

14) Læg småkagerne på en bradepande beklædt med bagepapir og bag dem i midten af ovnene ved 190 grader i ca. 10 minutter eller indtil de får en gylden farve.

15) Når småkagerne er kølet lidt af, kan de nydes med en kop kaffe eller en kop grøn mynte te.

Comments are closed.