Hvad betyder sprog for dig?

Ethniqa sætter også – i denne måned   fokus på sprog og dets betydning. Derfor har vi sprugt fire tilfældige danskere i Københavnsområdet, hvilken betydning sprog har for dem.

Tekst og foto: Mana Tarah

sprog

Sproget er et redskab, mennesket bruger for at overleve. Det er en del af vores daglig brug, og det skaber også vores kultur. Jeg er født i Irak med kurdiske rødder, der udelukkende eksisterer baseret på kultur og sprog. I forhold til dette betyder sprog rigtig meget for mig.

Jeg kommer fra et land, der officielt ikke er et land, så det eneste vores ”land” er bygget på, er sproget og kulturen. Mit menneskelige identitet er derfor ikke baseret på landkortet, men baseret på sproget og kulturen imellem os.

Awesta Jaf, 27 år, Lyngby, studerende på CBS

sprog

Sprog er en del af min identitet og den måde jeg kommunikerer med andre på. Det betyder rigtig meget for mig at kunne tale somali med min familie, når jeg tager tilbage til Somalia for at kunne kommunikere med dem. I Danmark skal jeg kunne tale både dansk og engelsk, og jeg kan også selv se, hvorfor disse to sprog er vigtigt at kunne her.

Najma Abdirazak, 17 år, København, gymnasieelev

sprog

Sprog er vigtigt for at kunne kommunikere med hinanden og binde os sammen. Alt sker igennem sprog og det kan blive hurtigt svært at interagere med andre, hvis man ikke kan sproget. Du socialiserer dig også på denne måde, og uden kan du let føle dig isoleret fra andre. Derfor betyder sprog rigtig meget for mig.

Ashraf Tejani, København, frivillig hos Indvandrer Kvindecentret

sprog

Jeg taler to sprog. Jeg taler somali derhjemme sammen med familien, og når jeg er ude med vennerne og i skole taler jeg dansk. Sprog har en stor betydning for samfundet. For mit vedkommende er det især de to sprog, jeg bruger, der har størst betydning.

Mohamed hussein, 15 år, Husum, 8. klasse

Comments are closed.