Ethniqa anbefaler

Ethniqa sætter fokus på de arrangementer og kulturelle oplevelser, som vi mener I burde checke ud. Vi guider jer til kultur, musik, teater, film, udstillinger osv.

God fornøjelse!

 


Fotoudstillingen “Min identitet på tværs”

Tid: Udstillingen kan ses indtil d.15. april.

Adr.: Støberiet // Blågårds Plads 5, 2200 Kbh N

Pris: Gratis entré

Kan en kulturarv vedligeholdes i det konstant foranderlige kulturfællesskab? Kan det nye og gamle sammenflettes i nuet og flyde uden begrænsninger?

Med fotoudstillingen ‘Min identitet på tværs’ genoplives ikonografiske somaliske vintagefotografier i nutidens Danmark.

Læs mere her


Oplæg og en paneldebat: Fremtidens feminisme!

Tid: 22. april klokken 11:00 – 20:00

Adr.: Store Kannikestræde 2, 1169 KBH. K

Pris: Gratis

Diverse oplæg og en paneldebat sætter  fokus på køn, krop, etnicitet og intersektionalitet. Eventet vil skabe en fælles platform for feministisk vidensdeling på tværs af akademia, sociale medier, hverdagsaktivisme og sociale praksisser.
Kom og mød stærke engagerede feministiske forskere, debattører, aktivister og fagpersoner til at fortælle om deres forskning og og skabe vidensdeling på tværs af institutioner og hierarkiske videnssystemer.

Læs mere her


Foredrag med forfatter Kristina Aamand: Kunsten at overleve en pakistansk svigermor

Tid: 4. maj klokken 20:00 – 23:00

Adr.: VerdensKulturCentret,

Nørre Alle 7, 2200 KBH N

Pris: Gratis

Hvad sker der, når man som datter af en dansk mor og en palæstinensisk far gifter sig med en pakistaner og indgår i et ægteskab, der er ladet med dynamit og dømt til eksplodere, når frie danske normer møder svigermors traditioner?

Kristina Aamand skildrer med stort overskud, boblende humor og mild satire kampen for at holde fast i sig selv og samtidig tilgodese familiens normer, hvor meget er forbudt, hvis man tilfældigvis mangler en penis, og hvor generationerne strides hen over fadet med chicken tikka masala.

Læs mere her


Hvis der er noget vi burde være obs på, så skriv direkte til redaktionen på infoethniqa@gmail.com

 

 

 

 

 

Comments are closed.