EN HEL UGE UDEN DANKORT

IMG_0352

Jeg har en vane med at aldrig at have kontanter på mig, hvis jeg har, så er det ikke mere end 50 kroner (og det er ikke ret tit, jeg har det). Når bankoversigten så kom med posten, døde jeg langsomt, fordi jeg via oversigten kunne følge mine skridt tilbage på den og den shoppingtur. Først skulle jeg shoppe, så skulle jeg lige spise frokost, så shoppe videre, så have en kaffe og kage, også en vandpibe, så aftensmad og så lidt snack med hjem… Wooow! Jeg kørte altid bare kortet igennem uden at tænke over det, og min yndlingssætning på det tidspunkt var “på beløbet”…altid med et stort selvsikkert smil!

Af Ayan Mouhoumed

Hvordan vil jeg have det, hvis mit kort blev spærret?

I mandags var jeg lige forbi Netto for at handle, og det blev sølle 121 kroner. Jeg kører kortet igennem som altid, taster min kode og den siger derefter den der irriterende afvisende lyd. “Hov” tænker jeg, ”har jeg tastet koden forkert?”. Jeg prøver en gang til, og igen hører jeg den samme irriterende afvisende lyd. Det bliver pinligt, men jeg tænker, ”hva jeg så skal gøre? Tør jeg at prøve 3. gang og risikere, at kortet bliver spærret? Mens jeg tænker, siger Nettos kassemand: “Jeg tror ikke, det er koden, den er galt med”. Jeg blev så flov, at jeg stammede “jojo, det er det..nåh men skal ikke have de her varer..undskyld”; og stormede der ud og efterlod min pung i butikken, og mens jeg med hurtige skridt gik nervøst over til en hæveautomat, imens jeg bare tænkte på det væreste. Jeg prøvede at forholde mig roligt, men alle mulige scenarier stormede igennem mit hovedet. Hvor havde jeg brugt kortet sidst?

Havde jeg mon set en skummel person, mens jeg hævede fra en automat tidligere? Jeg kunne ikke sætte fingrene på det. Automaten slugte selvfølgelig mit kort, og da jeg checkede netbank derhjemme opdagede  jeg, at der var penge på kortet. Så hvorfor blev jeg gjort til grin i Netto, og hvorfor havde automaten slugt mit kort?

Forklaringen er i følge Danske Bank, at PBS har spærret mit kort, fordi jeg åbenbart har brugt det et sted, hvor der er mistanke om kortsvindel. For at beskytte mig og forhindre at mit kort blev misbrugt, havde de derfor spærret kortet uden at oplyse mig om det. Så da jeg stod i Netto og skulle betale, så havde de spærret kortet. UDEN at ringe mig op og forklare det. Ifølge Danske Bank er denne procedure meget normal! Tænk hvis jeg have siddet på en cafe og spist mad, og når regningen så kom, så kunne jeg sgu ikke betale! Hvad skulle jeg betale med – opvasketjans eller?? Derfor står jeg uden dankort OMG!

1. dag uden kort  – Tirsdag

Skal mødes med kultur redaktøren fra Ethniqa på en kaffebar på Frederiksberg. min tur fobi banken først resulterer i at jeg er 15 minutter forsinket, hader at komme forsent

opdager fordi jeg ofcourse betaler for kontanter at en stor latte kun koster 30kr..det havde jeg seriøst ik opdaget før…det kom bare lidt bag på mig, måske fordi jeg lige havde hævet penge, og var bange for at jeg ville bruge alle mine penge på kaffe. Fordi priserne er så billige og jeg sidder der længe blir det alligevel til en ekstra kop kaffe.Jeg smuttede forbi gerningsstedet (min lokale netto), og købte ind.men ikke så meget som jeg ville havde gjort.Begrænset mig selv ubevidst, og tænkte hele tiden “har jeg virkeligt brug for dette”. Jeg vil sige jeg var mere eftertænksom end brgrænse mig selv.

2. dag uden kort – Onsdag

Hænger hjemme hos min ven på vesterbro, og jeg bruger overraskende nok ingen penge overhovedet. Jeg har spist hjemmefra, og min ven byder på hygge, kaffe og somali the.på vej hjem kunne jeg tidlligere sagtens bli´ lokket af MacD..Før ville jeg ha bestilt en  2 x chicken salsa, 1xchili chesse tops og ml cola uden at blinke med øjene, og kører dankort igennem og sige “bare på beløbet tak”. Men ikke denne gang, jeg må indrømme jeg overvejede at smutte forbi 7-11 efter noget chokolade, men det blev heldigvis blot på tanken. Jeg er tit i København, og bruger penge på kaffe, og alt andet – og det virker helt naturligt..istedet havde jeg pengene trygt i min pung, og spiste da jeg kom hjem. Er faktisk en smule stolt af mig selv.

3. dag uden kort – Torsdag

Er en smule sløj så beslutter at pleje mig selv der hjemme, med hude på puden det meste af dagen og have en smule ondt af mig selv .Desværre betyder det at jeg må aflyse en kaffeaftale jeg havde, og den dejlige kaffe og hygge jeg er gået glip af ærger mig. Istedet er jeg som sagt under dynen, men min Youtube som min bedste ven og vandflasken ved min side. Der er dømt hygge med realityshows baby! Derfor bruger jeg igen INGEN penge overhovedet I love it. Desuden fandt jeg 20kr igår i en af mine tasker…wiiiiii total fedt ik!

4. dag uden kort – Fredag

Mødes jeg med en af mine bedste veninder til hygge, og heldigvis er det hende der ligger ud. Vi ender på vores favorit vandpibe bar, hvor vi nyder en pibe med vindrue/mint og sipper arabisk the. Vi hygger, girltalker, og har det sjovt. Og jeg opdager, at man sagtens kan hygge sig, uden at smide sig om med kortet. Det føles godt at jeg ikke har et kort jeg kan hive frem, men alligevel savner jeg kortet. Det er som om man er barn igen, fordi man rent fysisk skal ind i banken for at hæve sine penge. Derfor er der et øjeblik mellem girltalken og vandpiben, at jeg sender mit kort en tanke eller to.

5. dag uden kort – Lørdag

OMG…det går op for mig, at jeg med det nye kort på vej, helt sikker får en ny kode. Hvis der er noget jeg ikke er god til, så er det at huske. Min hukommelse er ligesom en guldfisk, jeg får noget af vide og 2min senere har jeg glemt alt om det. Derfor ved jeg med 100% sikkerhed, at den nye kode bliver svær at huske. Jeg alliere mig med min bror og søster, og får dem til at love, at de nok snart får en sms med min kode. Så hvis jeg står og skal hæve, eller betale og ik kan huske kode, så kan de redde mig fra ydligere pinligheder.

6. dag uden kort – Søndag

Jeg håber og beder at dette er den sidste dag uden kortet, at Danske Bank sender mig en dejlig magisk kuvert med mit nye skinnede dankort. Når jeg så tager det ud af kuverten vil den hviske i min øre “Ayaaaaaaan….brug mig, gå ud og shoppe…jeg savner dig…jeg savner dankortautomanten”:..haha…men så går husker jeg, at man altid får koden sendt et par dage efter man har fået kortet..det betyder ydligere vente tid..oki dræb mig nu, jeg orker ik at rende rundt med flere sedler i lommen..jeg savner at sige “på beløbet”……..

Et par dage senere blev jeg forenet med kort og kode, og at leve uden det har sat sine spor. jeg er blevet mere forsigtigt, og passer bedre på mine penge. jeg bruger ikke bare kortet for at bruge det, jeg tænket meget mer eom mine indkøb nu, end jeg gjore tidligere..og ved i ved, jeg elsker det!

Tænk at leve uden et dankort i 1 uge, du sku bruge det!

Comments are closed.