Danskerne burde ikke skamme sig – det burde politikerne

Den flygtningepolitik som vores politikere har trukket ned over hovedet på os, og som untitled-7797-681x1024giver negativ genlyd i udlandet, er decideret pinlig og uværdig. Når flere udenlandske medier sætter spørgsmålstegn ved politikernes vanvittige beslutninger, og respektive politikere snakker udenom på CNN, så burde alarmklokkerne ringe. Flere og flere danskere har da også taget skarp afstand til den nuværende flygtningepolitik og især kulturpersonligheder har ytret, at de skammer sig over Danmark. Men det er ikke os, der burde skamme os, det burde politikerne, der sidder beskyttet bag Christiansborgs tykke og trygge mure til gengæld.

Af Ayan Mouhoumed Foto: Alexander Holte Zehntner

Når jeg gang på gang ser udenlandske medier oplyse deres seere om, at Danmark vil frarøve flygtninge deres værdier, så snart de ankommer til Danmark, har jeg med al min kraft lyst til at råbe: “Det er ikke danskerne, det er politikernes skyld”. Selvom det er politikerne, der står for skud og skal fremtrylle en “forsvarstale” kan det til tider virke som om, at hele den danske befolkning er enig med politikerne.

Det er i hvertfald det billede, der kommer til udtryk i de udenlandske medier, hvor Danmark fremstilles som et koldt og kynisk land, der ikke kan overskue at tage imod de mange flygtninge, der flygter fra krig og rædsel, og som derfor vil tvinge dem til at finde pengepung og smykker frem, så snart de kommer hertil. At man ude i den store verden tror, at vi alle er enige i sådan en politik, er frygteligt. Men er det ikke de danske mediers opgave at formidle, at det ikke er alle danskere, der deler regeringens holdning? At der rent faktisk er en masse, der byder de mange flygtninge velkommen og gør alt for at gøre deres ophold i Danmark tåleligt?

Vi skal ikke skamme os!

Et par danske kulturpersonligheder har ytret, at de skammer sig over Danmark på grund af den nuværende flygtningepolitik; at de væmmes over Danmarks rygte i udlandet og ikke længere er stolte af at være danske. Når disse kendte danskere melder ud, at de skammer sig, virker det som om, de påtager hele Danmarks byrde på deres skuldre. Og sådan behøver det ikke være.

Vi behøver ikke at skamme os, for det er ikke os helt almindelige danskere, der skal hænge med hovedet og undskylde for hele verden. Vi har budt de mange flygtninge velkommen med åbne arme, assistance ved Hovedbanegården og hjulpet, der hvor vi kunne. Flere af mine facebook venner, har brugt en masse tid og energi på at hjælpe dag og nat og sikre, at de mange flygtninge får den hjælp, som de har brug for. Enten ved at give dem mad og drikke ved ankomst, hjælpe dem videre eller bare få et smil frem hos de små børn, der ikke ved hvad fremtiden bringer.

Smukt, når folk hjælper

Jeg får kriblen i maven, og smilet toner frem, når jeg ser de danskere, der frivilligt gør noget aktivt for at hjælpe flygtninge til rette i Danmark. Uanset om Danmark bliver deres nye hjem eller ej, så fortjener de alle en varm velkomst. Selvom man i medierne kan læse om de mange positive ting danskerne gør, så vil redaktionen i Ethniqa forsøge at fortælle flygtninges historie.

Vi synes det er smukt, at så mange danskere hjælper, og derfor vil vi gerne fortælle flygtninges historier, så vi måske kan inspirere og få endnu flere til hjælpe, hvor de kan, og med det de kan. Der skal ikke meget til, og faktisk kan man sagtens have det sjovt og hjælpe på samme tid.

Ethniqa Magazine har gjort det nemt for jer, kære læsere, og har derfor samlet en kulturkalender, der har noget at gøre med flygtninge. Så kan I være kulturelle og samtidig støtte flygtninge økonomisk eller få mere viden omkring deres situation. Glæd dig også til interviews, hvor vi får snakket med nogle seje flygtningekvinder.

Velbekommen

Comments are closed.