Arbejde og fornøjelse

Arbejde

Hvordan er det at drive en virksomhed, når man er mand og kone? Hvordan er det at opleve nedture og opture, håndtere problemer og diskussioner, når der er kærlighed og følelser på spil, samtidig med man er kolleger? Human Attar og Jennifer Attar er begge 24 år, de er gift og partnere i deres egen virksomhed, Golden Pineapple Cph.

Af Ishah Naureen

Det hele startede i 2. klasse. Dengang kunne Human og Jennifer slet ikke udstå synet af hinanden. Human var en lille drillepind, og det kunne Jennifer ikke lide. Da Jennifer flyttede skole, så de ikke hinanden i nogle år, selvom de boede tæt på hinanden. Da de mødtes igen som 14-årige, kom de i en kort periode sammen, men gik fra hinanden. Da de som 16-årige mødtes endnu engang, tabte de deres hjerter til hinanden. Jennifer havde alligevel altid båret rundt på en hemmelig kærlighed til Human.

”Jeg havde dén der følelse af, at jeg gerne vil se ham igen”, lyder det fra Jennifer, der smiler skævt og kigger på Human.

Human og hans bedste ven, Mohammed, gik tit gået forbi det sted, Jennifer arbejdede i Amagercentret, og Jennifer kunne ikke få øjnene væk fra Human, hver gang de gik forbi. Ikke nok med, at de hele tiden gik forbi, så lagde Jennifer mærke til, at Mohammed altid sagde noget til Human når de gik forbi hendes arbejdsplads.

Dagen før nytårsaften var Jennifer i Matas sammen med sin moster, Shannon. Det skulle have været en stille og hyggelig tøsetur, men tilfældigvis var Mohammed der også. Shannon så det som et tegn og besluttede hurtigt, at Jennifer skulle gøre et eller andet.

”Jeg skrev mit nummer ned på et stykke papir og gav det til Mohammed, så han kunne give det videre til Human”, fortæller Jennifer.

Jennifer ventede spændt, som de fleste unge kvinder vist gør, når de er smaskforelskede i en fyr. Dagen efter på selve nytårsaftensdag gjorde Human brug af Jennifers nummer og ringede hende. Senere på aftenen joinede han festen som hun var med til. Og siden den dag har de hængt op ad hinanden.

Lad os ændre den danske stil

Idéen til virksomheden startede på deres bryllupsrejse til Marokko, Frankrig og England. Jennifer har altid været vildt inspireret af den marokkanske kultur og stil. Hos den lokale tæppeforhandler fik de fortalt, at når en kvinde skulle giftes, sad nogle kvinder fra familien rundt omkring den kommende brug og syede et tæppe som bliver kaldt for et brudetæppe. Mens brudetæppet bliver syet og pyntet med pailetter, får bruden gode råd omkring ægteskabet. Det er en gammel tradition i de fleste byer i Marokko. Hver region har sin egen signatur i form af farver, og hvordan pailetterne skal sidde på selve tæppet.

Tilbage i Danmark syntes Jennifer, at den danske indretningsstil var en lidt kedelig og kold. Danskerne kunne godt have gavn af de smukke farver og den varme, som den marrokanske kultur oser af. Det virkede på hende som om, at danskerne ikke rigtigt turde bringe varme farver inde i deres hjem, og dét måtte der gøres noget ved! Derfor fik hun idéen til at købe en masse produkter fra Marokko, tage dem med hjem til Danmark, for derefter at sælge dem videre. Human var med på idéen, og sådan blev deres virksomhed til en realitet.

Kommunikation, kommunikation og kommunikation

Det er ikke altid nemt at arbejde sammen, når man er et ægtepar.  Der kan opstå uenigheder og skænderier, og der er mange følelser på spil. For Human og Jennifer er det at kommunikere med hinanden meget vigtigt. Næsten i munden på hinanden fortæller parret nogle råd til andre par, der overvejer at starte en virksomhed sammen:

“Kommunikation er vigtigt, og man skal lære at lytte til hinanden. For det er sådan, man når langt“, siger Jennifer. Human følger op på hendes sætning:

Vores privatliv er bundet til virksomheden, fordi den er en stor del af os begge. Det er i vores eget hjem, at vi tager billederne til de sociale medier, og vi elsker at kommunikere direkte med vores kunder. Selvom der sker en masse lige nu, så er det vigtigt for os at holde fast på vores idé og videreudvikle virksomheden sammen”, forklarer han.

Der er både fordele og ulemper ved at blande forretning og fornøjelse. Jennifer sørger for at holde styr på de sociale medier og bruger en masse tid på sin telefon, hvilket nogle gange kan irritere Human. Han sørger derimod for, at priserne på deres varer ikke er helt hen i vejret, og så holder han også styr på logistikken. Selvom parret arbejder og lever sammen, så har det ikke påvirket deres forhold på en negativ måde. Tværtimod, så er deres forhold kun blevet stærkere.

Arbejde

Igennem sit arbejde med virksomheden, har Human fået en masse kontakter på forhandlere i Marokko. Når han får fri fra sit job som frisør, skal virksomheden passes og plejes.

Hvem har bukserne på?

Da der bliver spurgt ind til, hvem af de to, der har bukserne på, griner de:

“Der er ikke nogen, der er bossen, og det er vigtigt at understrege, at vi når til enighed sammen. Det kommer vel også an på situationen, før man kan afgøre hvem, der har bukserne på i forholdet. Handler det f.eks. om priser, transport eller samarbejde med mulige kontakter, så er det vel mig, der har det sidste ord”, siger Human og kigger på sin kone, der tilføjer:

“Jeg sidder jo med de sociale medier og valg af produkter, så der har jeg bukserne på”.

“Ha, ha, slet ikke, det kommer aldrig til at ske”, lyder det fra begge, da de bliver spurgt om, om de måske kunne bytte roller for en dag.

Arbejde

På Instragram (goldenpineapplecph) kan man følge parret og se de mange varer, der er til salg, samt få indblik i deres hverdag.

Virksomhed, arbejde og barn – det skal sgu nok gå

Parret har selvfølgelig tænkt på fremtiden, og de har også tænkt på, hvad de gør, hvis de får et barn. Da de ikke har andre ansatte, så er de dog en smule bekymrede for, hvad der så vil blive af virksomheden. Jennifer har i hvert fald tænkt en del over det.

”Jeg overvejer, om babyen skal blive en del af forretningen fra start af”, siger Jennifer og sender et forelsket blik til Human. Hun tilføjer, at hun sagtens kunne se dem sidde nede ved tæppehandleren i Marokko med en lille baby på armen.

Både Human og Jennifer har i fællesskab besluttet, at de vil undgå at sende barnet i vuggestue, da de mener, opvæksten og båndet mellem forældrene og barnet bliver stærkere ved at beholde det hjemme. Human må arbejde, mens Jennifer går på en længere barsel. Parret mener ikke, at det holder med to jobs hver og en baby der skal ses til.

”Det skræmmer os i hvert fald ikke med tanken om at få børn”, fortæller Jennifer, mens Human nikker bekræftende.

Faktaboks

Hvor kommer navnet fra?

Jennifer havde længe ønsket sig en ananasdekoration, og da hun fik en gylden ananas i bryllupsgave, var hun overlykkelig. Da hun en dag sad hjemme i sin stue, kiggede hun på sin gyldne ananas, og tænkte straks på navnet Golden Pineapple Cph.

Hvad med fremtiden?

I fremtiden ønsker Human og Jennifer at besøge andre lande, så de kan udvide deres kontakter. Men lige nu ønsker de sig en webshop, så deres kunder kan se varene og bestille online. Senere kan der komme en fysisk butik.

Hvad laver de ellers?

Udover deres arbejde i virksomheden, arbejder Human som frisør, og Jennifer arbejder med smykker i Pilgrim.

 

 

Comments are closed.