3 rolige steder i København

KøbenhavnNogle gange har man brug for at koble af, og glemme alt om hverdagens mange rutiner og stressfaktorer. Jeg slapper bedst af alene, og med en god kop kaffe i hånden. Jeg har derfor fundet tre steder i København, hvor kaffen kan nydes i rolige omgivelser.

Af Ayan Mouhoumed Foto: Alexandet Zehntner / Presse

1. Københavns hovedbibliotek

cafee

Københavns hovedbibliotek kan man helt gratis fordybe sig i alt mellem himmel og jord, lytte til musik, spille på instrumenter og i det hele taget underholde sig selv i flere timer. De mange bøger skriger efter opmærksomhed, og vil så gerne have at du tager dem med hjem eller læser lidt i dem.

Biblioteket har mange små gemmesteder, hvor du kan slappe helt af og lade dig omsluge af en god roman eller fagbog om et bestemt emne.

Democratic Coffee er tilknyttet biblioteket, og serverer kaffe, som du gerne må tage med ind i selve biblioteket. Kaffen er god, og hvis du vil lade dig friste af noget usundt, serverer cafeen også en lækker mandelcroissant med ristede kokosflager på toppen.

Bonus info: Democratic Coffee åbner allerede klokken 8:00. For 40 kroner kan man få filterkaffe og en bolle med smør og ost.

Adr. Krystalgade 15 – København K

2. Café Retro

retro

Når du træder ind i Café Retro bliver man automatisk fyldt med følelsen af hygge og ro. Her er stemningen afslappende og venskabelig. Møblerne matcher ikke, og det giver cafeen en tiltrængt skævhed og en hjemlig følelse i modsat til de trendy cafeer i byen.

Det fede ved Café Retro  er, at de har et hyggerum, hvor man kan sidde og slappe af på en madras. Måske kan man tage en lille lur efter kaffen? Det aller fedeste er dog, at Café Retro er en non-profit cafe, hvor de søde folk bag baren er frivillige. De penge man bruger på kaffe og småkager, går til velgørenhed i et u-land. Du får en god kaffe og en powernap, og sultne afrikanske børn får mad på bordet.

Bonus info: Der er ofte events fredag og lørdag. Det kan være alt fra en intimkoncert til fortælleraftner. Alt overskuddet cafeen tjener går til projekter i enten Afrika eller Indien.

Adr: Knabrostræde 26, 1210 København

3. Riccos Kaffebar

10931070_424954694329689_8415392310491429450_n

Enhver kaffeelsker med respekt for sig selv kender Riccos Kaffebar, men har du nogensinde været forbi Riccos Stefansgade? Her finder du en store café med en masse siddepladser, hvor man ikke sidder ovenpå hinandens skød. På de fleste cafeer sidder man ofte meget tæt, og man kan næsten høre, hvad det andet bord taler om. På denne Riccos har man ofte cafeen for sig selv, og når vejret tillader det, kan man nyde sin kaffe udenfor. Her hersker der en dejlig afslappende stemning, hvor du kan sidde og arbejde eller læse i en avis.

Bonus info:  Der er IKKE internet, det forstår jeg ikke. Der er et kæmpe minus, så du kan sagtens sidde og arbejde, men så skal du selv sørge for nettet.

Adr: Stefansgade 15 – 2200 København N

 

 

21 Comments on 3 rolige steder i København

 1. bơm điện thủy lực
  5. juni 2016 at 1:50 (2 år ago)

  Hurrah, that’s what I was exploring for, what a material! existing here at
  this webpage, thanks admin of this website.

  Svar
 2. jeepininmidwest
  5. juni 2016 at 4:42 (2 år ago)

  I am actually thankful to the holder of this web page who has shared this impressive piece
  of writing at at this place.

  Svar
 3. tham khảo
  5. juni 2016 at 5:20 (2 år ago)

  Hi there to every body, it’s my first pay a quick
  visit of this web site; this weblog carries amazing and genuinely fine information in
  support of readers.

  Svar

18Pingbacks & Trackbacks on 3 rolige steder i København

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *